Diskusia

arena

Príspevkov: 44
treba kliknut na anonyme steuerberechnung..
13.06.2013 21:55
miriamvallo

Príspevkov: 13
dakujem velmi pekne. vyskusala som to a vyzera to tak, ze som na to vdaka tvojej pomoci konecne prisla!
13.06.2013 23:30
arena

tak to ma tesi :-) a to som Ti az tak vela nepovedala.. myslim, ze okrem Lohnzettel a spravneho roku, za ktory to podavas, tam toho vela nie je na vypisanie... ak si teda standardny pripad zamestnanca s jednym prijmom a bez nejakych inych odpocitatelnych poloziek (ktore ak tam nedas, nikto Ti nic nepovie, lebo su iba v Tvoj prospech...) keby nieco, este napis, ale mam velmi obmedzeny pristup na net, tak nie vzdy si vsetko hned precitam..
14.06.2013 13:44
miriamvallo

ahoj
no tak predsa problem. ten skusobny sa mi podaril ale zial ked som robila ten oficialny prisla som na to ze som minuly rok pracovala aj u jednej rodiny u ktorej som mala jeden mesiac plat ako pomocnicka ci ako neviem co. to mi urobilo dalsi oficialny prijem 370 €. cize ked som otvorila a vypisala vsetko ako v tom skusobnom zrazu sa mi tam ukazalo ze ma za minuly rok prijem 370 € + 4.188 €.
to by bolo ok ale ked som to odosielala tak mi napisalo ze suma, ktora je zada je zla. ta suma 4.188 € tu som tam nezadavala- bola tam ale ma tam byt cca 6.000 euro a ja tu sumu neviem opravit.
nevies mi nahodou este s tymto poradit.
dakujem velmi pekne Miriam
no tak predsa problem. ten skusobny sa mi podaril ale zial ked som robila ten oficialny prisla som na to ze som minuly rok pracovala aj u jednej rodiny u ktorej som mala jeden mesiac plat ako pomocnicka ci ako neviem co. to mi urobilo dalsi oficialny prijem 370 €. cize ked som otvorila a vypisala vsetko ako v tom skusobnom zrazu sa mi tam ukazalo ze ma za minuly rok prijem 370 € + 4.188 €.
to by bolo ok ale ked som to odosielala tak mi napisalo ze suma, ktora je zada je zla. ta suma 4.188 € tu som tam nezadavala- bola tam ale ma tam byt cca 6.000 euro a ja tu sumu neviem opravit.
nevies mi nahodou este s tymto poradit.
dakujem velmi pekne Miriam
16.06.2013 22:41
arena

ahoj, ja som nemala nikdy prijem od viacerych zamestnavatelov, ale niekde bud v allgemeine daten alebo neviem kde presne sa musi zadat pocet zamestnavatelov, od ktorych si brala prijem v roku 2012. treba tam dat u Teba asi 2. ja som si tam v sobotu tiez prvy krat nasla sumu - predtym to tak nebolo, ta suma bola u mna cisty prijem za 2012 a vobec som nemusela zadavat data z toho Lohnzettel, ako som Ti predtym pisala (do anonymneho to samozrejme treba dat). moze byt, ze si mala brutto 6 000 EUR a netto 4188 EUR? Tento rok je to prvy krat, co tam urobili predvypocet, som sa v sobotu na to kukala.... mas nejaky doklad k tomu 370 EUR?
Este je otazka, ci v tom 4188 EUR uz mas obidva ciste prijmy alebo iba jeden, v tom Ti poradit neviem, skus nad tym podumat...
Este je otazka, ci v tom 4188 EUR uz mas obidva ciste prijmy alebo iba jeden, v tom Ti poradit neviem, skus nad tym podumat...
17.06.2013 12:16
miriamvallo

podla pasky je tych 370 € cisty prijem a podla lohnzetla tych 4.188 ci kolko to je je tiez cisty prijem.
obe sumy mi tam nabehli automaticky- nevpisovala som ich tam len neviem preco mi vyhadzuje
ze ta suma je zla ked tam je vpisana automaticky.
velmi pekne dakujem za pomoc, este sa pokusim to opravit a ak sa mi to nepodari pojdem na urad a vypisem
papierovae danove priznanie a hotovo.
vdaka moooc
obe sumy mi tam nabehli automaticky- nevpisovala som ich tam len neviem preco mi vyhadzuje
ze ta suma je zla ked tam je vpisana automaticky.
velmi pekne dakujem za pomoc, este sa pokusim to opravit a ak sa mi to nepodari pojdem na urad a vypisem
papierovae danove priznanie a hotovo.
vdaka moooc
18.06.2013 10:53
arena

inak, to som Ti chcela povedat, ze mne celkom pomohli, aj telefonicky, ked som nieco nevedela, v mojom Bezirku. Neviem, ci je to tak vsade, ale boli zatial na mna celkom mili.
18.06.2013 14:22
gubka

Príspevkov: 2
ahoj,vieš mi poradiť ako vyplniť a poslať DP cez FA online,pristupove kody mám,prihlásim sa a dalej sa neviem pohnuť,dakujem
08.03.2015 12:02
arena

gubka:
ahoj,vieš mi poradiť ako vyplniť a poslať DP cez FA online,pristupove kody mám,prihlásim sa a dalej sa neviem pohnuť,dakujem
Treba ist na Eingaben
21.03.2015 23:31
materholm

Príspevkov: 953
Este doplnim informacie pre pendlerov zo Slovenska.(hlavne oblast Bratislavy ktori dochadzaju denne a lamu si hlavu s danovym priznanim)
Pod tymto linkom najdete velmi dobry jednoduchy postup ako vyplnit danove priznanie na Slovensku
https://www.podnikajte.sk/dane-a-uctovnictvo/c/2460/category/dan-z-prijmov/article/danove-priznanie-rakusko.xhtml
Ale pozor len na jeden udaj!!To jest nezdanitelna cast zakladu dane na danovnika je u kazdeho individualna.Inak postup je velmi dobry.
Drzim palce
Pod tymto linkom najdete velmi dobry jednoduchy postup ako vyplnit danove priznanie na Slovensku
https://www.podnikajte.sk/dane-a-uctovnictvo/c/2460/category/dan-z-prijmov/article/danove-priznanie-rakusko.xhtml
Ale pozor len na jeden udaj!!To jest nezdanitelna cast zakladu dane na danovnika je u kazdeho individualna.Inak postup je velmi dobry.
Drzim palce

09.06.2016 19:40
Jozef42

Príspevkov: 0
Ahojte.
Od polovice augusta minuleho roka som zamestnaný v Rakúsku kde aj mám hauptwohnsitz, dovtedy som bol zamestnaný na Slovensku. Chcel by som podať daňové priznanie za rok 2017 aj tu v Rakúsku, Jahreslohnzettel od mojho Rakúskeho zamestnávateľa je už na daňovom úrade, ale neviem ako a kde mám zadať údaje o mojom príjme na Slovensku za rok 2017, musím to vôbec zadávať? Daňové priznanie na Slovensku som už urobil.
Ďakujem za Vašu pomoc.
Od polovice augusta minuleho roka som zamestnaný v Rakúsku kde aj mám hauptwohnsitz, dovtedy som bol zamestnaný na Slovensku. Chcel by som podať daňové priznanie za rok 2017 aj tu v Rakúsku, Jahreslohnzettel od mojho Rakúskeho zamestnávateľa je už na daňovom úrade, ale neviem ako a kde mám zadať údaje o mojom príjme na Slovensku za rok 2017, musím to vôbec zadávať? Daňové priznanie na Slovensku som už urobil.
Ďakujem za Vašu pomoc.
15.04.2018 19:53
heavy

Od: Leopoldstadt
Príspevkov: 24042
Ty nepotrebujes ako zamestnanec robit danove priznania...
13.06.2018 20:23